Genel

Favori WordPress Eklentileri

 Oturdum kendime tema yazdım demiştim, oradan yürüyorum. Temada hiç bir sikim yok, ki bence ihtiyaçta yok. Header menü, footer menü ve sidebar widget. Geri kalanları wordpress eklentileri ile hallediyorum. Öyle ki, designed by imzası için bile kod yazmaya gerek yok. Bir tek yapmam gereken, sayfalar için şablon hazırlamak kaldı. 

 Şimdi tabi ilk bakışta hiç bir sike benzemiyor bu arkadaş. Header’da bir logo, logonun boyutu ne gelirse, gelsin, ortalayıp, 300 – 80 piksel şeklinde koyuyor. Hemen altında wordpress sayfalarından oluşturulan, menü var. Tema iki adet menüye izin veriyor. Footer için de bir menü oluşturulup, footere koyabiliyoruz. Bunda sonrada araya wordpress eklentileri giriyor. 

1-Layer Slider

İlk eklentimiz Layer Slider. Adından da anlaşılacağı üzere arkadaşımız slider eklentisi.  Revolution slider gibi karışık değil. Yine bir sürü stil falan var içinde, onu da sadece seçmek kalıyor. Şimdi sitenin Layer Slider eklentisi ile görünümünü görelim.

Şimdi biraz bir siteye benzemeye başlıyor. Tabi resimde de görüleceği üzere, toplam 3 adet slayt var sitede şu an mesela. Slaytı, full veya belirtileneceği şekilde verebiliriz. 

2-Our Services

 Aslında bu eklentinin gelişmiş versiyonu ücretli. Fakat ücretsiz versiyonu bana yetiyor. Yine adından da anlayabileceğimiz üzere, diğer servisleri web sitemize koymamıza yarıyor. Servisleri ikon ile veya görsel koyabiliyoruz. 

İkonların rengini istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.  Servisleri girip, kategori belirliyoruz. Daha sonra kategoriyi veya hepsini, eklentinin verdiği shortcode ile sayfamıza koyuyoruz. Aynı zamanda tıklanıldığında, o servisin sayfasına gidiyor ve diğer servisler ile kolay geçiş sağlıyor. İki adet template hakkı vermiş. Pro versiyonunda bu sayı 6’ya çıkıyor.

3-Logos
 Bu eklentiyi aslında, resimden de görebileceğimiz üzere, çalışma ortaklarımız (partner) logoları için kullanıyorum. 12 adet görüntüleme seçeneği veriyor. Link eklenebiliyor, açıklama yazılabiliyor. Ben sadece logo olarak kullandım. Ayrıca shortcode verdiği gibi php kodunu da veriyor. 

İstersek carousel şeklinde veya ok ile küçük bir slide gibi verebiliyoruz. Veya işte yukarıda bahsettiğim, designed by mevzusunu bile bununla halledebilirsin. 

4-Creative Social Icons

 Ücreti bir eklenti. Ben nulled indirdim. Baktım güzelmiş, verdim parasını aldım. Mevcut ücretli – ücretsiz bir çok temada, sosyal ağlar kısmı bulunuyor aslında. Ama kimisi çok güzelken, kimisinin konuyla alakası yok. E benim temada zaten böyle bir şey yok. Bilinen tüm sosyal ağlar var içerisinde. İkonun rengini, büyüklüğünü, pozisyonunu falan belirleyebiliyorsun.

Kendisi widget olarak geldiği gibi, shortcode olarak da verilebiliyor. Gayet güzel  hoş eklenti. Fiyatı da 14 $. Yani kendi temanı yazıyorsan, al uğraşma tadında.

5-Contact Form 7 

 Sanırım en çok kullanılan eklentilerden bir tanesi. Shortcode ile iletişim sayfası hazırlamak için birebir. Gel gelelim, kasıp insan kaynakları formu bile yapabilirsin. Ayrıca akismet eklentisi ile senkron çalışıp, spamları engelleyebiliyor.

Bu varsayılan olarak oluşturduğu form. Ama istenildiği gibi etiket üretebiliyorsun. Ayrıca ücretsiz. Bence tek handikapı, içinde google maps eklentisi olmayışı. Onu da ben elle ekliyorum, ama ileride google maps api key mevzularına bakıp koyabilirim temanın içine. 

Bu yazdığım eklentiler ile ben sadece, genel bir site hazırlıyorum. Alt sayfalar içinde, galeri eklemek için eklentiler mevcut. Onları alt favori eklentiler diye yazarım bir daha ki sefer. Son olarak ortaya çıkan sitenin görüntüsü şu şekilde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir